Home Page

Senin, 22 Agustus 2011

New arrivals from PIXY cosmetics

1. colors of delight beauty palette
price? idr 60rb disc 10% jadi idr 54rb
ini penampakannya
see the sticker , its remind me with true romance palette nya too faced...haha
dari packaging,ini palette cantik bangeeeet, i think pixy terinspirasi dari brand2 luar yak kali  ini.
warna nya pink muda ada motif , box nya di bikin dari hard karton macem palette2 collection nya stila, too faced atau Urban Decay.sudah include kaca dan aplikator buat eyeshadow,lipstick dan blush-on.
ukurannya pas, compact banget buat di bawa2. really nice stuff from our local brand.
isinya:
- eyeshadow colors of delight alluring garden 03 peach& green
- eyeshadow colors of delight oriental diva 06 pink &sorrel brown 02 brown
- glam lasting lipstick L201 strawberry delight & silky fit lipstick 309 irresistible berry
- 1blush on colors of delight carnation bloom

pict yang ini warna-nya rada wash out ya... irl nya kaya warna pict di atas
tekstur dari eyeshadownya bagus banget, highly pigmented, buttery, gak powdery sama sekali, warnanya juga cakeeep. suka perpaduan 4 warna ini.
blush on? nice texture n colors too, pigmented, dan awet.
eyeshadow swatch
blush-on swatch
blush on swatch
lipstick? sayangnya ini palette warna lipsticknya aku gak suka... terlalu gelap2 banget warnanya buat daily, andaikan kalo di palette ini warna lippen nya ada warna kaya natural nude nya maybelline., jadi 2 warna lippen nya satu boleh lah warna yamg tua (i choose the left one , its more beautiful), yang satunya warna nude biar bisa d pakai daily.. jadi palette ini oke buat d bawa di berbagai occasion.

but overall, puas bangeeeeet sama ini palette, me so likey.... untung yang gak suka cuma warna lipstick nya ( bukan masalah besar, tinggal depoting dengan warna favorit.. palette ini siap buat d bawa2 traveling)
 andaikan brand2 lokal sekarang berlomba-lomba bikin palette2 cantik kaya begini, pasti gak bakal megap2 buat koleksinya...haha

2. pixy colors of delight line n shadow  in `green`
pertama liat barang ini..... comment ku cuma `wow`.... pixy ternyata gerak cepat banget ngikutin hot trend `perlenongan`... hahaha....  liat bentuk ujung pensilnya yang keliatan `creamy` itu bener2 langsung inget sama milani liquif eyeliner atau Urban Decay 24/7 eyeliner. kata mbak2 BA nya sih ini eyeliner bisa di pakai buat eyeshadow....

sebenernya pixy ngeluarin 3 warna buat eyeliner ini: white, maroon and green. but i choose the green one.
what i`d like?
- the creamy texture. walopun gak se-smooth UD 24/7, tapi ini buat eyeliner lokal tekstur nya baguus banget.
- waterproof.... kereeen, kena air.. d gosok2 tetep stay in place dengan manisnya.
-smudge proof, setidaknya di lid-ku yang oily ini bisa tahan 6 jam.
-buat di pakai di waterline juga awet.
- warna ijo nya cakeeeep

cons?
- glittery not shimmery.... kadang suka berantakan gliternya pas gak sengaja kucek2 mata.
- sedikiiiiiiit clumpy kalo pakai lebih dari 2 stroke.

tapi puaaasssss, sama produk ini.. buat harga idr 25.000 , its tottaly worth to try...., next aku mau beli yang white eyelinernya buat d pakai di waterline. karna setelah coba yang ini di waterline ternyata aweeet.

ayo donk, lokal brand yang lain bikin kaya beginian pula.... huhuuuu

Minggu, 21 Agustus 2011

REVIEW: Caring stay true foundation shade : natural glow

Whats this:
 A longer lasting foundation that doesn`t fade easily. Contains avocado oil, jojoba oil and vitamin A to help keep the skin smooth and moisturized. Vitamin E and UV protector give protection againts the harmfull effect of the environment.
Natural finish foundation for all day coverage.

regular price :
 idr 60.000/approx US $ 6.7 ( but i bought with cheaper price from my FD friend)
My opinion:
First of all, i love the packaging... great packaging for a local product.The bottle looks so classy and it comes with the pump, reminds me with another international high-end brand.
The texture wasn't liquid at all.... it's more have creamy-mousse texture.... i got the shade `natural glow` and it's little bit fair for me (i`am N30) but just wait in a minute, this foundie will be blend very well in my skintone.

i love...love... and love this foundation, why?
- The coverage is good enough even when i`m using  a small amounts (medium-full), the mousse formula felt light on my face...love it
- This product gives very matte finish for oily skin and the texture is very blendable.
-  Have a great great oil control on my oily skin..compare with another local brand foundation, my make-up never last more than 5 hours (without primer or setting spray)but with this? my make-up stay almost 8 hours in the hot humid day (just touch-up with MAC blot powder to freshen up)

cons?
 It's little bit cakey and sink into finelines/pores if you don`t have enough time to blend this foundation, really need more time and right tools to have a flawless finish with this foundation (blender sponge is great) and caution if you have dry skin, i thinks it will be look flaky.

challenge: under 50k makeup for your whole face???

sebenernya ini menantang diri sendiri gara2 cletukan my hubby, yang stress liat diriku belanja make-up melulu .hahaha. Sebenernya dalam hati mikir juga,
mungkin gak bisa dandanin wajah dengan barang2 yang dibutuhin cuma dengan budget 50rb??
hihi, gak mungkin kan??? tapi entah kenapa hari minggu kemaren malah penasaran hunting2 mau coba2 cari barang yang lumayan dengan budget 50rb.
sebenernya selama ini pakai lokal brand emang sudah sering .. buat harga arround 25-40rb per items udah bisa dapet barang lokal yang kualitasnya bagus.
 tapi ini 50rb buat semua?? mari di mulai huntingnyaaa... i know i can! hihihi

belanja nya di toko kosmetik lokal di kota-ku, di toko yang pramuniaganya super judeees2 (apalagi kalo cuma buat beli barang murah2, bener2 diremehin dan jawabnya asal2an),
baiklah... kuterima itu semua, tebal muka buat di judesin demi bisa colek2 dan dapetin barang yg lumayan (pokoknya 50 rb harus cukup!)
dan akhirnyaaa... inilah hasil hunting-menghunting ku
-foundation:  viva ultra foundation `natural` >> idr 3.500
-face powder: marcks face powder `creme` >> idr 6.900
-eyeshadow: viva queen eyeshadow `D` >> idr. 17.000
-blush-on : viva fin touch `4` >> idr. 3.250
-lipstick : fanbo lipstick `16` >> idr. 11.000
-eyebrow : just miss retractable eyebrow pencil >> idr.5.000
- falsies : jolly falsies >>idr.3.250

total :idr 49.900 yaaaaay

baiklah mari di review satu persatu

1. viva ultra foundation `natural`

alasan beli? ini foundie termurah yang pernah kutemui... penasaran juga, pas ku tanya ke mbak2 pramuniaga nya beda nya sama viva yang liquid biasa apa mbak?
 dia jawab lebih kentel n lebih nutup...ooww, will see... so i decided buat beli ni foundie, shade nya... natural aja yang aman... haha
setelah di coba: teksturnya emang thick, tapi imo dia tetep kaya tinted moisturizer yak... sheer to medium coverage.natural buat N30 an lumayan pas, rada keputihan dikiiit tapi.
 a little bit cakey pas di apply, tapi di dap2 pakai blender sponge jadinya smooth juga kok.
lumayan lah... cuma yang bikin ampun... baunya maaaaak,wangi2 mbak2 gak jelas gitu.

2. marcks face powder `creme`

alasan beli? ini bedak di rave banget oil controlnya  oke dan smooth finish nya,jadi kuputusin beli ini bedak buat nahan poor oil control nya foundie ( asumsi ku kalo foundie murah biasanya poor oil control, haha)
setelah di coba: di pakai di atas foundie viva, ini bedak emang keliatan banget oil control nya... heran aja, sampe hampir 4 jam muka masih set, padahal tanpa primer atau bahkan setting spray
shade creme jelas too fair pas pertama pakai, tapi beberapa menit dia udah nge blend di muka......

3.viva queen eyeshadow `D`
swatch

alasan beli? ini eyeshadow under 20k yang teksturnya paling lumayan, dan warna nya paling mengena di hati... so, i keep this one.
setelah pakai: pigmentasi? not bad.... walo gak se pigmented sariayu punya,easy to blend, powdery nya gak heboh2 banget... nice colors for everyday use.

4.viva fin touch `4`
swatch

alasan beli: terpesona sama warna ini blush, walopun kemasannya jelek... cuma buletan putih ada tutup yg di cap loga viva, ukurannya juga mungil banget, tadinya kukira eyeshadow... sampe mbak2 nya bilang itu blush on.
setelah di coba: pigmented, matte finish ( sukaaaa), warna nya cakep banget di pipi.... jeleknya?? lagi2 baunya....arrgh... ampuun...

5.fanbo lipstick `16`

alasan beli: pas di coba swatch di tangan, dia teksturnya lembut juga... terus kebetulan juga diriku cari warna lipstick peach-orange rose gitu, dan ini warna nya cakep pas di swatch.
setelah pakai: nice colors, sedikit shimmery, teksturnya lembut juga, sayangnya  sink di finelines... dan ini lippen lumayan awet, baunya pas di bibir mirip2 sama bau lippen nya sariayu... which is...me not likey.
and guess what? mix with wardah nuddish peach, warna nya cakeeeep.

6.just miss retractable eyebrow pencil

alasan beli? muraaah... hahaha, dan dia retractable...pas coba swatch ... empuk.... beli deh
setelah pakai: i`m in love with this stuff.... empuk bangeeet, enak dipakainya buat gambar alis, warna nya pas bangeet,bikin alis keliatan natural... dan ini aweeet...suka..suka..., bener2 temuan menggembirakan... i`ll use this stuff for daily.


7.jolly falsies

alasan beli: mustahil buat beli mascara dengan sisa duit segitu, putar otak... akhirnya mutusin beli falsies, ini sebenernya underline falsies, aku pilih pakai itu biar tetep natural gak lebay...
setelah di pakai: gorgeous!

so, inilah hasil tempel menempel barang2 tersebut? sayang gak bisa beli eyeliner, tapi beberapa barang semua tadi cukup banget buat bikin wajah stunning. dan barang2 tersebut juga kaya`nya bakal kupakai lagi, kecuali viva foundienya + blush on nya... bener2 gak tahan baunya...
 well,for me, its not just the price... but its all about the passion.... hahaha

swatch: pinky pink lipstick for daily

left to right: NYX round lipstick `paris`, REVLON matte lipstick `pink pout`, REVLON super lustrous lip gloss `lilac petalle`

swatch on my hand

NYX round lipstick `paris` . . the colors just so perfect, great coverage and texture, glide on smoothly on my lips.

REVLON matte lipstick `pink pout` . its drying......., but i love the color.....
coated the `pink pout` with Revlon super lustrous lip gloss `lilac petalle`... viola...  you`ll get both the perfect texture and perfect colors

Kamis, 18 Agustus 2011

DAISO: make-up corrector

Another trial and error stuff again. This stuff lying in my closet for several days, and finally I tried to use it yesterday. I bought it because I thought this looked like the Revlon makeup erasers. I  missed to bought the Revlon one, and now it's discontinued..so, no harm trying this corrector, probably daiso corector will be a good stuff ... hehe
This corrector comes with retractable packaging.. so, you only need to twist the stick.. very easy to use..
The first time I opened and twisted-up his stick, I saw this stuff has texture like wax. when i rubbed into my hands, it's really waxy texture and i feel a little bit cooling sensation on my hands.

how to use it? 
I only need rubbing gently the wax on the upper and lower eyelids or lips (on the makeup that need to be removed)  ... then wipe it with disposable tissue..

I tried the corrector in my eyes to remove the smudge eyeliner ... it's quite difficult, i have to rubbed in many times. hahaha ...and it made my eyeliner even more smudge... so mess..
 
the swatches:


after i rubbed with daiso corrector...
 
 
wipe it with a tissue... it's better but look so messy...

I would not repurchase this stuff, i think it doesn't work well on me... i prefer using a q-tips to correct my makeup (especially to correcting the smudge eyeliner).

Minggu, 14 Agustus 2011

DAISO: a brush for face

I love lot of daiso`s products at this moment.. They are cheap and have good qualities.. i`ll do lot of reviews of daiso`s products..Today i`m gonna do review about this face brush first..Actually, i`m obsessed to buy clarisonic,but it's too expensive and i can`t afford it.. so i`m looking for another and then i bought this face brush..

price? 
 SGD $2 or 5 RM, shipping and tax included (by pre-order) the price would be idr 35k / $4

where to buy? 
 This brush is available at DAISO store singapore or Malaysia.. but i bought this item by pre-order on Femaledaily Seller...


my experience using this brush:
I love my face cleansing routine since i`m using this brush.. it's so relaxing..the bristles is quite soft.. it's not harsh or make my face feel itchy..it's really make my face feel so clean after using it... it's very simple to use it..
This is the step by step :
  1. use a facial foam like usual...
  2. before you rinse your facial foam, rub your face with a daiso brush in a circular motion gently
  3. Rinse your face with water and its done then you can feel your face is really clean..
i love this brush..

pros:
- it's handy size....easy to held..
- it's have a cap to cover the brush.., so it keeps the brush hygienic..
- the bristles is soft enough..does not feel harsh or itchy on my face
- it's really make my face feel so clean and fresh

cons:
- a little bit hard to reach some parts of the face corner, such as a nose corner and undereyes .. because the brush diameter is large enough.

repurchase? yes...


cautions!

Jumat, 12 Agustus 2011

Review: Rimmel Fix&Perfect Foundation Primer

Since i think that a makeup primer can make my make-up long lasting, i always wondered to try a lot of primer to find the best one for me....I love pureluxe erasers at the moment... but i still curious to try another. especially for daily. I don't use pureluxe erasers for daily basis.. since its tough enough to get it. (pureluxe pre-order is rarely open, then if i want to buy by my own on the website, the shipping cost is too expensive) so, i`m still looking for the alternatives.After looking for some primer product on drugstore.com.. I decided to bought rimmel primer by preorder on Femaledaily seller... it's cheap.. the web price said $6.99, but i have to paid about $10 shipping and tax included ..
 
so, this is the primer:
what's this? skin perfecting primer smoothes and evens out your complexion-prolongs the wear of your foundation.
First time pushing this primer from the tube,i little bit surprised..
the texture is different with another primer that i have tried, it's more watery and not as thick as primer in general, the color is also brown-orange.. it's more like a tinted moisturizer than a face primer..

Blended
my experience after use this primer:

pros:
- it makes my face smoother.. so, it makes the fondation glides on too...
- love the packaging, comes in tube with a tiny hole.. so.., say goodbye un-hygienic
- it keeps my foundatian stay little bit longer...
- have matte finish

cons:
- it doesn't filling my pore and finelines at all
- i hate the colors, it makes my face turns into orange tone...
- it caused me breakout... hiks...

so, will i repurchase it? i don't think so.. i prefer using pureluxe erasers or monistat.. they both do a perfect job to filling and covered my gigan pores..

Kamis, 11 Agustus 2011

review: urban decay lip primer potion

What it is:
A primer that keeps lip color from fading or feathering with SPF 15.

What it does:
Prepare your lips for the day ahead. This invisible primer lays a silky foundation for your favorite lipstick or gloss. You'll find color is truer, applies smoother, and lasts longer with this easy-glide formula that does not have the drying effect often associated with long-lasting lip color.

What else you need to know:
A roll-up tube and slanted bullet make for precise, easy application.

price: $20 on regular price, but you can get cheaper on `BOX OF POTION` value sets
my opinion:

pros:
-It makes any shade of lipstick blend well and look nice (more vibrant)
-smooth and soft formula, not clumpy or chalky on my lips
-very cute packaging... ( Urban decay??? you can`t deny it)
-the formula also has a SPF 15

swatch:

 ( after 3 hours)

cons:
-its drying,drying...and drying
-it helps a bit to keep my lipstick on longer, but it didn`t works a lot .

 (its good for special occasion (3-5 hours party), but not recomended for daily use.